Naprapati

Naprapati kommer av det tsjekkiske ordet “napravit”, som betyr å korrigere, og det greske ordet “Pathos” som betyr lidelse. Naprapatien ble utviklet fra kiropraktikken på begynnelsen av 1900 tallet av Oakley Smith. Han begynte å interessere seg for sekundære spenninger i omkringliggende mykdeler, i tillegg til manipulasjonen. Siden den gang har yrket utviklet seg mye, blant annet på grunn av nyere forskning.

 


Naprapater har en høy kompetanse innenfor ortopedisk manuell medisin med spesifikk kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygging og funksjon. Dette innebærer en stor bredde på teoretiske og praktiske kunnskaper, som gir gode muligheter til differensial diagnostikk og en individuell tilpasset behandling.

Naprapatens mål er å diagnostisere, forebygge og behandle plager fra ledd, sener, muskler og nervesystem. En naprapat kombinerer manipulasjons og mobiliseringsteknikker med behandling av muskler for effektivt å behandle muskel- og skjelettplager.

Naprapat utdannelsen er et 4-årig heltids studie ved Naprapathögskolan i Stockholm, Chicago eller University of Science i Kotka, Finland.